Vakantie(be)stemming

Maandag 25 mei

Vanaf vandaag ben ik weer helemaal gereïntegreerd, waar het mijn werk betreft. Ik werk dus weer mijn normale aantal uren, dat wil zeggen twee keer twaalf uur, verdeeld over twee praktijken. Maar… vandaag is het 2e Pinksterdag, dus ik begin met een vrije dag. Zo is het wel vol te houden, zeker met de vakantie in zicht.

Vorige week zei een patiënt aan het eind van het consult: “U zorgt altijd voor ons, nu wil ik even vragen hoe het met u is.” Dat doet me goed en ik vertel in het kort hoe het gaat. De spreekkamer vind ik niet de plaats om het uitgebreid over mijn ziek zijn te hebben, maar als het toevallig zo uitkomt, dan heb ik het er even over met de patiënten.

Jan maakte me er vandaag op attent dat hij me gisteren tegen iemand hoorde zeggen: “Toen ik nog ziek was.” Ja, dat zouden we wel willen, dat alles achter ons lag. Ik merk dat mijn omgeving zich er meer van bewust is dat dat niet zo is, dan ikzelf.

Vorige week kregen we opnieuw en voor het laatst bericht van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekering. De brief bevatte tien A4-tjes. De laatste zin luidde: “De commissie wijst het verzoek af.” We waren er al bang voor. Oké, aan ons ligt het niet, we hebben niets anders te doen dan ons erbij neer te leggen. Dan maar tijd steken in zaken die ertoe doen, zoals het voorbereiden van onze vakantie.

Donderdag 28 mei

Vandaag heb ik weer eens telefonisch contact gehad met dr. S. De bloedwaarden blijven stabiel, het Prednisongebruik dus ook. Ik hoef de komende zes weken niet gecontroleerd te worden. Dat boft, want we gaan op vakantie. Of ik vooral maar goed op mezelf wil passen. “At your service, dr. S! en u ook een fijne vakantie gewenst.”

Woensdag 3 juni

Oeps, ik ben moe en  dus toe aan vakantie.
Ja, we fietsen naar Zuid-Frankrijk, maar hebben het goede voornemen om dat erg op ons gemak te doen. ‘Ontspanning door inspanning’, noemen wij dat.
Bijna alle voorbereidingen zijn getroffen en het weer schijnt beter te worden. Wij gaan ervoor. Gisteren kwam ik erachter dat we geen 1212 kilometer gaan fietsen, maar slechts 1089. Dat valt dus erg mee.

Toen ik anderhalf jaar geleden de diagnose hersentumor kreeg, maakten we een ‘Bucket List’. Bovenaan stond: fietsen door Frankrijk. Vorig jaar hadden we niet kunnen bedenken dat ik op dit moment de energie zou hebben om dit te gaan doen. We zijn dus erg blij dat het wél kan. Tevens is het heerlijk om weer een lange vakantie te hebben. Vorig jaar zijn we geregeld een weekje weggeweest, steeds werd het ingepast tussen de chemokuren in. Geen klagen dus over het aantal keren erop uit vorig jaar, maar wel heerlijk om nu weer voor een paar weken weg te kunnen.

Op dit moment wordt er van alles ingepakt, maar omdat we alles op de fiets meenemen mag er niet teveel mee. We hebben ervaring en een summiere lijst met zaken die mee kunnen wordt afgewerkt. Vanmorgen kwam ik erachter dat alle voedingssupplementen wel heel veel ruimte innemen. Die gaan we dus niet allemaal meenemen. (Pssst: niets tegen onze Heilpraktiker zeggen.) Ook de zuurkoolsap laat ik even voor wat het is, tijdens de vakantie.

Wel gaat deze keer mijn grote camera mee, ik heb er speciaal een mooie stuurtas voor gekocht. Meestal nemen we tijdens een fietsvakantie een compact cameraatje  mee, maar voor nu heb ik er zin in om mooie foto’s te maken. Daarentegen blijven mijn geliefde papieren boeken thuis. Ik ga gebruik maken van een e-reader. U zult zeggen: “Dat doet iedereen toch.” Dat klopt (misschien), maar ik was nog niet zover. Eens moet de eerste keer zijn. Na afloop hoort u hoe het bevallen is. Het scheelt in ieder geval ruimte in de fietstassen en daar gaat het op dit moment om.

Jan heeft de route voor onze vakantie helemaal zelf uitgepuzzeld!! Voor de liefhebbers is die te zien op http://www.van-veldhuizen.nl. Daar is ook dagelijks op te zien waar we ons bevinden.

Op de valreep belde de bedrijfsarts nog even, om te horen hoe het met mij gaat. Ik kan hem vertellen dat ik vanaf 25 mei weer volledig aan het werk ben en de hoop heb dat ik de komende tijd zo weinig mogelijk contact met hem zal hebben.

Voor de thuisblijvers en degenen die op vakantie gaan: allen een goede tijd gewenst, met veel zon!