Brainstorm

Woensdag 18 januari

Afgelopen zaterdag werd mijn boek ‘Brainstorm’ gepresenteerd, in Kortenhoef.

Een klein jaar nadat we in eigen beheer ‘Mevrouw, u heeft een hersentumor’ hadden uitgegeven, was nu de herkansing om mijn blog in boekvorm te verspreiden, nu met een echte uitgever achter me.

Nog nooit had ik een boekpresentatie bijgewoond. Ik moest dus meteen in het diepe en dat was best spannend.
Linda Gielen van Bullseye Publishing, stelde me echter op mijn gemak. “Blijf lekker ontspannen joh!, het is meestal gewoon erg leuk.”
En toen de datum van de presentatie in zicht kwam, maar de locatie van presenteren nog niet duidelijk was, vertelde zij me geregeld dat het wel goed zou komen. En ja, dat kwam het.

Het was een feestelijk middag waarbij Linda, ikzelf, Jan en Alida aan het woord kwamen. In mijn praatje vertelde ik iets over het ziek zijn en het proces van de uitgave van Brainstorm. Ik hoop dat mijn laatste zin lang blijft hangen en dat een ander daar iets mee kan:
“Ziek zijn is niet leuk, verre van……Het is heftig om te dealen met de diagnose kanker, maar ik kan gelukkig zeggen dat de periode waarin het ziek zijn erg op de voorgrond stond, absoluut geen slechte periode in mijn leven is geweest.”

Jan hield een kort praatje, waarin hij drie keer binnen vijf minuten vertelde dat hij trots op me was (wat mij betreft mocht hij nog uren doorpraten) en Alida zei iets dergelijks in andere woorden. Ik voelde me een beetje erg jarig, zo verschrikkelijk verwend als ik werd. Maar dat klopte gelukkig niet, want dat zou betekenen dat de tijd wel heel snel zou gaan. Het was erg leuk om na afloop van de presentatie boeken te kunnen signeren.

De voorzitter van de Stichting STOPhersentumoren.nl was aanwezig en dat voelde als een steuntje in de rug, van een vrouw die weet wat hersentumoren kunnen aanrichten. Evenals bij het vorige boek is de opbrengst van ‘Brainstorm’ bestemd voor de Stichting STOPhersentumoren.nl. Warm aanbevolen dus.

Voor degene die het leuk vindt: achter deze link zitten een paar foto’s van deze, voor ons bijzondere, middag.

Tot slot iets over mijn gezondheid, want daar gaat het in mijn blog meestal over:
Het gaat goed!!