Eindelijk…

Dinsdag 26 november

Gisteren werd ik aan het eind van de middag gebeld dat er een plaatsje is vrijgekomen voor de biopsie. Ik mag vandaag om kwart over elf acte de présence geven in het VUmc en morgen vindt de biopsie plaats.

Na het wachten van afgelopen week en steeds weer te horen krijgen dat de planning voor volgende week ook nog niet klaar is, was ik er gisteren een beetje klaar mee. Ik was huilerig en kon mijn draai niet vinden. Na het telefoontje was ik opgelucht, maar oeps, morgen, dat is wel heel snel. “O ja mevrouw, wat ga ik dan dinsdag de hele dag in het ziekenhuis doen?” “Nou, u maakt kennis met de verpleegkundige en met de zaalarts. U heeft een gesprek met de neurochirurg en uiteraard wordt er dinsdag een MRI-scan gemaakt.”

Ik ben bang dat het een lange dag wordt, maar die kom ik uiteraard ook wel weer door. Er liggen twee boeken klaar (te enthousiast, want ik kan me al weken niet concentreren op een goed boek of een krant), Jan heeft wat killersudoku’s voor me uitgedraaid en ik kan ook nog gaan Wordfeuden.

Gisteravond wat mailtjes weggedaan, nog snel wat wasgoed gedaan en gestofzuigd en heel veel aan de  telefoon gezeten, met name binnenkomende belletjes van mensen die belangstellend vroegen hoe het ging.

Jan z’n tante belde. Ik vond het verschrikkelijk om haar te moeten vertellen wat er gaande is. Haar dochter is afgelopen zomer overleden aan een hersentumor. Gisteren hoorde ik het hele verhaal. Slechts twee jaar geleden werd ze gepresenteerd bij de artsen en na anderhalf jaar was het over en uit. Tante had het er moeilijk mee. Verdorie, ik wil geen mensen pijn doen, verdriet doen of angst aanjagen, maar ik wil er ook niet omheen draaien.

Na alles belletjes ‘lekker’ gedoucht, nou ja, lekker… met een Hibitane anti-bacteriële gel wast het toch minder lekker dan met mijn eigen luchtjes. Verder een anti-bacteriële zalf in mijn neus gedaan. Dit is het beleid voor de komende dagen. Ik vind het best hoor, lekker is anders, maar om nou extra kans te lopen op een bacterie in mijn hersenen vind ik ook geen optie.